Hvor du læser vores danske sider, skal du KLIKKE HER for at folde vigtige oplysninger om dem ud.

Vores engelske og tyske websider er skrevet og kontrolleret af os selv, er korrekte i detaljer og indeholder i øjeblikket meget mere indhold. Alle andre sprog kommer fra en kombination af vores store brugerfællesskab og kunstig intelligens. Igen, de fleste sætninger er allerede sprogligt set meget gode.

Hvis du læser disse sider som modersmålstalende, opfordrer vi dig stadig til at hjælpe os med at blive endnu bedre.

For at gøre dette har vi udviklet et simpelt system. Hvis noget forekommer dig mærkeligt eller sprogligt ujævnt, kan du klikke på knappen i slutningen af den pågældende sætning og fortælle os det, uden at din læsning bliver særlig hæmmet af interaktionen. Hvis du trykker på knappen for at gemme en sætning, får vi besked og gennemgår forslagene.

Der er tre standardindstillinger for systemet her:

Men du skal ikke begynde at oversætte andre sider, vores proces for at gøre det er defineret og udførlig. Hvis du er interesseret i detaljer, er du velkommen til at skrive til os. Vores indholdsudbud vil vokse langsomt men støt for alle sprog.

I 2022 vil Kodak tilsyneladende fremstille en ny film "Fujifilm 200 color negative"

 

I begyndelsen af 2022 er Fujifilm stoppet med at sælge sin tidligere ISO 200-negativfilm "Fujicolor C200" på det amerikanske marked. Fujifilm har tidligere beskrevet denne films fotografiske og udviklingsmæssige egenskaber som "næsten identiske med den nuværende SUPERIA 200", som også for længst er udgået. Denne erklæring findes i dataarket (AF3-0249E) for denne film.

Som erstatning tilbyder Fujifilm nu en film ved navn "Fujifilm 200 color negative" (vist) og har venligst udgivet et datablad (CLN-2111CA) for den nye film, hvilket ikke altid er en selvfølge for produkter af forbrugerkvalitet.

For os tyder det også på, at der ikke er nogen hemmelighedskræmmeri i det, der må have været en forretningsmæssig beslutning for Fujifilm, men som vil komme som en overraskelse for mange fotografer.

Det nye specifikationsblad fra Fuji er specielt nok til at skrive denne korte tekst om det.

 

Det afviger betydeligt fra de grafer, som Fujifilm har skabt og brugt til karakteristiske kurver, spektrale responskurver og spektrale farvetæthedskurver i de seneste årtier. Efter at have kigget på så mange datablade i årenes løb bemærkede vi straks, at de nye grafer matcher Kodaks med hensyn til aksernes udseende og typografi.

Faktisk viste alle tre ovennævnte kurvediagrammer sig at være identiske med dem, der er offentliggjort i 2007- og 2016-versionerne af Kodak Alaris' film "Kodak Gold 200"(e-7022)datablad. Opdateringen af dette databladnummer i 2016 vedrørte udelukkende sletningen af Kodak Gold 100-filmtypen på grund af dens ophør og ændringen af mærket fra Kodak til Kodak Alaris.

Bevis på, at den nyeste Fujifilm-film er en Kodak-film

Vi viser her kun de karakteristiske kurver, der er udstedt af henholdsvis Kodak Alaris og Fujifilm til sammenligning: Kodak Gold 200, Fujifilm 200 farvenegativ, blanding af de to ved 50 % opacitet. De andre nævnte grafikker er også identiske.

Vi fandt senere ud af, at dpreview.com havde spurgt Fujifilm om dette spørgsmål i et indlæg og Fujifilms svar var noget tvetydigt, men klart nok:

"Fujifilm works with a pool of valued partners around the world as part of the production process to ensure we can continue to deliver high-quality imaging products to delight customers." (Fujifilm samarbejder med en række værdifulde partnere rundt om i verden som en del af produktionsprocessen for at sikre, at vi fortsat kan levere billedbehandlingsprodukter af høj kvalitet, der glæder vores kunder.) 

Andre websteder i forskellige regioner i verden, som f.eks. dette fra Fujifilm Tyskland, viser stadig "Fujicolor C200" som et produkt i skrivende stund.

Det gør modparten hos Fujifilm USA ikke. Så det er stadig uklart, om dette er en test, et intermezzo eller begyndelsen til enden for Fujifilms nuværende farve-negativemulsioner, som der i øvrigt ikke har været mange af på det seneste.